Rolder Boys met hakken over de sloot naar volgende bekerronde

Scheidsrechter

A. Alkema

Accommodatie

Onbekend

Rolder Boys heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi. Na 90 minuten stond er een benauwde 3-2 eindstand op het scorebord.

Gemakkelijk ging het dus allerminst tegen de reserves van Gomos uit Norg. In de beginfase had Rolder Boys wel meer de bal, maar had moeite om zich door de hechte Norger-defensie te spelen. Gomos liet zich gewillig inzakken, hield de linies kort op elkaar en loerde op de counter. Een spelletje dat de snelle voorwaartsen van de gasten op het lijf gesneden was. Gomos kreeg vanuit de omschakeling twee honderd procent kansen, maar gelukkig voor de Boys was de afwerking onzorgvuldig.

Ferdi Hidding zette Rolder Boys in de 14e minuut op voorsprong. Hij kon alleen op de keeper afgaan, gaf een prima lob die op de lat belandde. De terugspringende bal werd vervolgens door Ferdi binnengekopt. Het spelbeeld veranderde daarna niet zoveel. Gomos liet Rolder Boys de bal, maar gevaarlijk werden de Roldenaren nauwelijks.

Direct na rust kwam Rolder Boys heel fortuinlijk op een 2-0 voorsprong. Een Gomos-verdediger punterde de bal, in een poging om uit te verdedigen, keihard in z’n eigen doel. Wie gedacht had dat de wedstrijd gespeeld zou zijn, kwam bedrogen uit. Gomos rechtte de rug en ging wat opportunistischer voetballen. In de 55-ste minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door een Gomos-speler prima ingeschoten. Michel Bakker kon in eerste instantie nog redding brengen, maar werd vervolgens geconfronteerd met een overmacht aan Gomos-spelers, terwijl de spelers van Rolder Boys apathisch toekeken. Simpel binnentikken, bal uit het doel halen en proberen de 2-2- te maken, luidde het devies voor Gomos. Gomos kreeg vervolgens nog een steun in de rug, doordat Rolder Boys na 65 minuten met tien man verder moest. In een poging de bal te veroveren ging de jonge Gilles Laernoes te druistig in duel en zijn tweede gele kaart van de middag was het gevolg. De zwart-witten werden vervolgens teruggedrongen, maar het was toch het tiental van Rolder Boys, dat in de 78-ste minuut op 3-1 kwam. Danny Hingstman profiteerde van de geboden ruimte achter de Gomos-verdediging, troefde zijn directe tegenstander fysiek af en gaf de Gomos-keeper geen kans. In de 85-minuut kwam de spanning weer volledig terug. Slecht uitverdedigen van Rolder Boys werd genadeloos afgestraft door Gomos-speler Baving, 3-2. Het werden nog 5 lange minuten voor de Rolder Boys supporters, maar de overwinning kon over de streep getrokken worden.

Zondag a.s. wordt de competitie hervat. Rolder Boys speelt uit bij FC Lewenborg te Groningen. De oranjehemden staan op de achtste plaats en hebben twee punten minder dan Rolder Boys. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Tuinstra.